Behandelwijze

Gewerkt wordt met cognitieve gedragstherapie, een werkwijze waarvan de doeltreffendheid ruim bewezen is. Een meer recente ontwikkeling die gebruikt wordt is de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), waarbij de ervaring van de hulpvrager meer centraal staat. Verder kunnen trauma’s behandeld worden met EMDR.

Er wordt gewerkt vanuit de positieve psychologie. Een crisis (zoals stress of een ernstige ziekte) wordt als kans gezien, een mogelijkheid voor meer Kwaliteit van leven en meer Welzijn.

Er kan gebruik gemaakt worden van middelen als ontspanningsoefeningen, mindfulness of visualisaties. Tijdens de behandeling wordt huiswerk gegeven, zodat mensen zelf thuis verder kunnen werken aan hun heel-wording. Mijn ervaring is dat totale genezing niet altijd mogelijk is. Gedeeltelijke genezing, innerlijke genezing en heel worden is dat wel.

Specialisaties

De kracht van de praktijk ligt vooral in de grote ervaring met en kennis van het leren omgaan met chronische vermoeidheid: CVS/ME, overspannenheid, burn-out, hooggevoeligheid of ernstige ziekten (kanker) en uitputting. Een ander aspect van de kracht van deze praktijk is de persoonlijke aandacht en service gerichtheid. Behandelingen zijn nu zeldzaam en wel mogelijk. Per telefoon of Skype. De kosten zijn naar inkomen of vermogen. Deze kunnen bij de ziektekosten van de belastingen worden afgetrokken.

Praktijk voor psychologische hulpverlening en zingeving
'Je hébt al vleugels, je hoeft ze alleen maar uit te slaan.'
Praktijk voor psychologische hulpverlening en zingeving